“Lule Dielli” / “SUNFLOWER”

“Lule Dielli” / “SUNFLOWER”

Nje produksion artistik multidisiplinor ( working – progress), i cili vjen nen kontekstin e Projektit Europian “Atlas of Transition”

Idea dhe koncepti nga Adonis Filipi A working – progress art production, which comes under the context of the European Atlas of Transition Project

Idea and concept by Adonis Filipi Regjia / Directed : Adonis Filipi / Xhuliano Brisku

Me aktore / Cast: Xhuliano Brisku Ilirda Bejleri Donald Shehu Dajana Nenaj Amri Hasanlliu Evis Serani

Individe , grupe njerezish, ne nje rendje te papërmbajtshëme drejt fatit.- motivuar nga shpresa per nje jete me te paqte e me te mire. Nje endje njerezore ne kufijte e egzistences, kryqezim kulturash shoqeruar me ankthin, pasigurin, diskriminimin, perbuzjen ne perballje me kufijte mentale. Individe , grupe njerezish qe pamvaresisht nga prejardhja apo kulturat e ndryshme, ndajne bashke te njejten fature ; pagesen e frikes ndaj te “huajit”.

Individuals, groups of people, in an unavoidable roam of destiny.- motivated by the hope for a better and peaceful life. A human weave at the bounds of existence, crossroads of cultures accompanied by anxiety, insecurity, discrimination, perversion in the face of mental boundaries. Individuals, groups of people who, regardless of origin or different cultures, share the same bill; the payment of fear towards “foreigner”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.